II. AZ Pneu AutoSlalom BULLDOG 20. marec 2010

II. AZ Pneu AutoSlalom BULLDOG 20. marec 2010

Spojenie Autoslalom teamu a SAMŠ prinesie v tejto sezóne 5 spoločných pretekov. Prvý združený podnik sa konal v sobotu 20. marca 2010 na Pezinskej Babe.

Predpoveď počasia bola optimistická, predbežná štartovná listina mala po 2 dňoch od spustenia registrácie rovnú stovku prihlásených. Pre autoslalom team nastal problém, ktorý by si priala väčšina organizátorov motoritických pudujatí. Ako zaistiť, aby bolo umožnené štartovať 100 jazdcom napriek limitu, ktorý na velkosť areálu už aj tak mal optimistické číslo 90. Nová a spoľahlivá časomiera umožňuje poslať na trať 2 autá, takže jediným problémom bolo, ako nafúknuť parkovacie plochy a predštartový priestor. Čiastočne sa to vyriešilo ospravedlnenkami jazdcov, ktorí sa nemohli dostaviť na preteky. Ráno registrovaných 89 jazdcov je aj tak úžasné číslo.


Majstrovstvá SR v slalome prinášajú aj niektoré potrebné oficiality. Vypísanie dokumentov a technické prehliadky prebehli v stanovenom čase, jazdci boli disciplinovaní a tak počas celého dňa nedošlo k žiadnemu neplánovanému prerušeniu pretekov.

Jednu tréningovú a 3 ostré merané jazdy pre každého jazdca, to je viac ako 350 štartov. Čakali sme, že budeme jazdiť ešte v nedeľu nadránom, ale po skončení prvej, neskôr po skončení druhej jazdy a nakoniec po definitívnom skončení tretej jazdy sme si viacerí mysleli, že navštívime svojho hodinára. Hodinky ukazovali 16h00. Ak si uvedomíme, že každá jazda musela byť rozdelená tromi zvozmi áut, kvôli kapacite miest na parkovanie v cieli, je to neuveriteľné. Klobúk dole pred organizačným teamom.

Samotné preteky nepriniesli špičkové časy. Väčšina z nás sa trápila s pneumatikami, ktoré nie a nie držať podľa predstáv. Tento fakt akoby vôbec netrápil našich kolegov na Peugeote 205 GTI. Doubléri p. Červenka a p. Ušela si išli svoje vlastné preteky a my sme na trati viedli nekonečné debaty, ako títo dvaja matadori zvládajú auto, trať, podmienky a všetko okolo pretekov. Stále sa máme čo učiť :-) a preto je ich prítomnosť skvelou školou pre väčšinu z nás, ktorí si nemyslíme, že sme dokonalí slalomári.

K tradičným menám pribudlo aj niekoľko skvelých jazdcov z MSR. Mená Danielis, Janeček či Debnárová už majú svoj zvuk.

V absolútnom poradí MSR tretím najrýchlejším bol Michal Sliviak, druhý bol Peter Danielis pred ktorým skončil Miki Čambal.

V tradičných kategóriach bolo poradie nasledovné. V S1400 Michal Sliviak vyhral pred autom manželky Rasťa Šimona a tretí bol Vašu Faltus na Fiate 500 edícia DUNČO.

Veľmi spokojný s tretím miestom v S1600 bol Martin Šraga. Druhý bol výborne jazdiaci Michal Novák a najrýchlejší bol Miki Čambal.

V súboji o tretie iesto v S2000 bol najšťastnejší Vlado Okáli. Prvé dve miesta si rozdelili páni Ušela ( 2. ) a Červenka ( 1. ).

S+2000 ovládol Kubo Valiga pred Petrom Danielisom a Majom Janečkom.

 

V pondelok 5. apríla pokračujeme na letisku v Piešťanoch. Bude to tretí tohtoročný AutoSlalom a druhý v rámci Majstrovstiev SR v slalome. Máte na výber medzi velkonočnou polievačkou alebo rýchlou jazdou na slalomovej trati. My ortodoxný slalomári máme jasno. Korbáče a voňavky vymeníme za silky a benzín :-)