III. AZ Pneu AutoSlalom Translata 2010

Šibačka alebo slalom na letisku v Piešťanoch? Na prvý pohľad dilema. Po niekoľkých pekných slnečných dňoch sa prihnal vietor, dážď a teploty okolo 8 stupňov. Počet prihlásených jazdcov trhal všetky rekordy a pondelková realita bola 105 jazdiacich bláznov.

 

Počasie bolo doslova hnusné, ale vytvorilo podmienky, ktoré zmenili všetky zabehané pravidlá. Voda zmazáva výkonostné rozdiely a rýchly Piešťanský slalom ich nielen zmazal, ale vytvoril pre, akoto Maroš rád nazýva- komplexne pripravené autá, nevýhody. Tvrdé podvozky nevedeli preniesť rýchlosť na zmáčaný asfalt a do popredia sa dostali nové mená, iné autá.

V cieli sa začali zgrupovať skupinky jazdcov a rozoberalo sa ako si niektorí jazdci "zaručene" musia skracovať trať :-D . Realita bola samozrejme iná a sériové alebo málo upravené auto bolo zrazu veľkou výhodou. Niektorí to jazdci tento fakt výborne využili a zajazdili skvelé časy.

Nesmieme zabudnúť, že v Piešťanoch sa zároveň uskutočnilo aj druhé podujatie Majstrovstiev Slovenska v slalome pod záštitou SAMŠu. Pokračovať sa bude v Prešove, kde sa prvýkrát pôjde mimo seriálu autoslalomu.

V závere je potrebné mimoriadne oceniť prácu traťových komisárov, ktorí museli nástrahám počasia odolávať niekoľko hodín.