IV. AZ Pneu AutoSlalom AUTODOPYT.SK 2010

IV. AZ Pneu AutoSlalom AUTODOPYT.SK 2010

Letisko v Trenčíne v kalendári Autoslalomu evokovalo skvelé veci. Velká plocha, kvalitný povrch, dobrý dátum, čo sa týka počasia. Ako jediná prekážka sa javilo niekoľko iných podujatí v tom istom termíne- TDC na Pezinskej Babe, MRC v Ožďanoch, KW BT v Náměšti.

 Preteky v Trenčíne dokončilo a bolo klasifikovaných 97 jazdcov. Čo k tomu dodať? Jedine to, že autoslalom už nie je nič iné ako diagnóza :-D.
Trenčiansky slalom bol zároveň aj švrtým podujatím Majstrovstiev Slovenska pod záštitou SAMŠ. Týždeň po Šariskom slalome v Prešove sa jazdci MSR presunuli práve do Trenčína. Nechýbali favoriti jednotlivých tried, aj keď tento slalom vynechali prakticky všetci jazdci z východu.

Tréningová jazda sa začala s miernym oneskorením, ktoré zapríčinili technické a administratívne preberania jazdov a ich áut, ktoré sú nutné pri každom podujatí usporiadaným podľa FIA pravidiel, pod ktoré spadajú aj Majstrovstvá Slovenska.

Dlhé dni zaručili, že panika z časového pusunu nemala svoje opodstatnenie a jazdili sme v kľude. Ostré jazdy už nabrali svoje tradičné tempo a všetko začalo odsýpať podľa obvyklého scenára.

Najväčší favorit Tonda Červenka začal klasicky z ostra a neskôr ešte pridával. Trápili ho Miki Čambal, Aleš Hreha a Luboš Čelín, ale tento matador všetko zvládol s kľudom moraváka a v poslednej jazde pridal aj rekord trate. Aleš hreha začal hodinami, ale ďalšie dve kolá zajazdil s vysokým prehľadom. Potvrdil, že je hlavným kandidátom na titul Absolútneho Majstra Slovenska v slalome. Tretie miesto si vyjazdil na neslalomovom BMW 5 330D L. Čelín a je vidieť, že velké plochy a rýchlejšie slalomi mu sedia. Miki Čambal váľal kuželky, čo stačilo na celkové štvrté miesto a druhé v rámci MSR. Až na piate miesto sa nám slovákom, podarilo odsunúť Jaroslava Ušelu.
V triede do 1400 Mišo Sliviak nestačil na vždy rýchleho Vila Zmetáka, ktorý vyhral aj na požičanom aute. Jeho doublér Rasťo Šimon bral tretie miesto a pokračuje v tohtoročnom zbieraní pohárov.

V 1600-vkách sa očakával nápor jazdcov MSR Baláža, Harušťáka a Chrenka. Tento slalom im však nevyšiel úplne podľa predstáv. Poradie na konci dňa bolo Čambal, Bednařík a Pikus.

V dvojlitroch sa bojuje len o tretie miesto. V konkurencii slovákov bol najrýchlejší Laco Pakši a zobral pohár za tretie miesto. Prvé dve miesta si tradične podelili Moraváci Červenka a Ušela.
Aleš Hreha ukázal chladnú hlavu a po zbabranej prvej jazde zajazdil výborne obe jazdy a vyhral. Jindra Cetkovský na prskajúcej a pískajúcej Impreze zobral tretie miesto za Lubošom Čelínom.

Trenčín priniesol zaujímavé preteky v dobrej atmosfére. Pekná plocha, dobre postavená trať a príjemné počasie sa podpísali pod výborne strávenú sobotu.