II. BULLDOG AutoSlalom 2009 z Pezinskej Baby

II. BULLDOG AutoSlalom 2009 z Pezinskej Baby

AutoSlalom na Pezinskej Babe je už viac-menej klasika. Zabehnutý stereotyp starej trate sa organizátori rozhodli zmeniť novou traťou a môžeme povedať, že veľmi úspešne. Trať si pochvalovala väčšina účastníkov. Jej pomalší profil dal šancu aj výkonostne slabším autám, čo uvítali mnohí jazdci, ktorým trend rýchlych tratí nedával šance na úspech.

Jarné počasie sa ukazovalo veľmi priaznivo a najmä doobeda asfalt vyhriaty slnkom vytvoril ideálne podmienky na zajazdenie rekordu novopostavenej trate. S pribúdajúcim časom slnko zašlo a asfalt rýchlo stratil ideálnu priľnavosť, čo sa prejavilo zhoršovaním časov, ale aj obtiažnejším zvládaním nástrah v podobe kuželiek.

Pri pohľade na okolité parkovacie plochy plné áut a trať lemovanú množstvom divákov sa organizátorom (najmä Marošovi) na tvárach objavoval úsmev. Ten Marošov už bol chvíľami hollywoodsky :D. Musíme ale uznať, že na úsmevy dôvod bol. Podujatie vyšlo mimoriadne dobre, nová trať zožala úspech v spokojnosti jazdcov, mnoho divákov, dobré počasie. Na hornej ploche už tradične silno fúkalo a tak si traťáci zase užili, ale snáď ani jeden z nich neskončí v pondelok na PéNke.

Autoslalom začína byť mimoriadne populárny, veď už len samotná registrácia sa stáva malým pretekom a mnohí sa nedostanú do vyvolenej 70 jazdcov. Pre enormný zájem bolo na trať pustených viacej áut než je obvyklé, čo trochu narušilo časový harmonogram. Ale ak by sme boli v roli náhradníkov márne čakajúcich na odhlásenie sa niekoho z hornej 70 my, tiež by sme uvítali tento ústretový krok.


Najbližší slalom sa uskutoční na letisku v Piešťanoch, kde bude opäť nová trať a automaticky padne traťový rekord. Areál umožní štart až 110 pretekárom. Profil trate a nová časomiera dovoľuje mať na trati súčatne 2 autá, takže časový harmonogram by sa nemal nijako narušiť väčším počtom účastníkov.