III. HELL Energy AutoSlalom 2009 z Piešťan

III. HELL Energy AutoSlalom 2009 z Piešťan

Piešťanské letisko na veľkonočný pondelok 13. apríla 2009 privítal rekordný počet slalomárov. Avizovaná najrýchlejšia slalomová trať preverila všetkých 103 pretekárov.

Na niektorých miestach najrýchlejšie autá dosiahli rýchlosti nad 150kmh a väčšina pretekárov jazdila na vytočenú trojku. Rýchle pasáže boli ukončené jemnými spomalovákmi do dvojky, z ktorých sa zase akcelerovalo na trojku a niekedy aj štvorku... Táto mimoriadne rýchla trať merala 1,9km čo jej automaticky zaručilo primát v dĺžke.

Pred pretekmi sme nevedeli čo čakať a aké autá budú vo výhode. Prejsť si trať svižným krokom trvalo 18 minút a bolo jasné, že vyhovovať bude najmä silnejším autám. Na prekvapenie sa ani výkonovo slabšie autá nestratili.

Car Zone Racing Team reprezentovali Karol Drgoň, ktorý vyhral kategóriu do 1400ccm. Jeho brat Tomáš obsadil tretie miesto. Bratia štartovali na aute Suzuki Swift GTI. V kategórii S2 do 1600cmm vyhral aj tretie tohtoročné preteky Miki Čambal na Citroene Saxo VTS. Karol Drgoň navyše vyhral aj Suzuki Cup a tak sa Car Zone Racing Team vracal s Piešťan so 4 pohármi!