KW Berg - leto 2009

KW Berg - leto 2009

Majstrovstvá Strednej Európy v pretekoch do vrchu KW Berg-Trophy 2009 pokračoval sériou troch pretekov.

Vo Vsetíne nás počasie nešetrilo a početné prehánky nás sprevádzali celú sobotu. Za zmienku stojí výborne tretie miesto R. Sikharta v sobotu a nedelné víťazstvo L. Ázsotha v jednašetkách, prakticky po vystúpení z auta po presune z dovolenky v Chorvátsku.

Vrcholom seriálu boli preteky v Novej Bystrici na novej trati. Premiéra dopadla na výbornú a na tejto krásnej rýchlej trati si do sýtosti zajazdil každý. Kompletne ozvodidlovaná trať dala priestor na bezpečný boj o desatinky a úsmevy po prejazde cieľom bolo vidieť aj cez prilby jazdcov. Dlhé, tiahle zákruty, veľké prevýšenie, široká cesta s kvalitným asfaltom je dôvodom pre ktorý aj Pezinská Baba môže žiarliť.

Rokmi overenú vrchársku legendu, ECCE HOMO, sme si boli vyskúšať koncom júla. Šternberk a jeho historické centrum vytvorili neopakovateľnú atmosféru pre jazdcov. Aj tieto preteky dopadli na výbornú.

Každý zo spomínaných pretekov absolvovalo viac ako 110 pretekárov. Vsetín, Nová Bystrica a Šternberk môžeme po organizačnej stránke oznámkovať na výbornú.

Car Zone Racing Team sa zúčastnil na všetkých podujatiach. Roland Sikhart bojuje o štvrté a Ladislav Ázsoth o druhé miesto v kat. S1600. Miki Čambal si upevnil tretie miesto v Slovenskej trofeji a nestratil šancu ani na tretie miesto v E1 1600.

Najbližšie sa Car Zone Racing Team predstaví na 6 hodinovke v Moste v rámci série vytrvalostných pretekov na okruhoch a seriál KW Berg-Trophy sa presunie do Vrbna pod Predědem.