Bilancovanie sezóny 2009

Bilancovanie sezóny 2009

17. november bol prelomovým dátumom. Náš team v tento deň uzavrel sezónu 2010 AutoSlalomom na Pezinskej Babe. Teraz je čas bilancovať.

Zúčastnili sme sa štyroch seriálov. Kopcové KW Berg-Trophy a Tatry Donaucup, seriál AutoSlalom a Le Series, okruhové vytrvalostné preteky. A v žiadnom z nich sme sa nestratili.

Najviac sme sa venovali KW Berg-Trophy, ktoré malo tento rok status Majstrovstiev Strednej Európy pretekov automobilov do vrchu. Otec Ladislav a syn Petr Ázothovi obsadili zhodne druhé miesta v triedach S1600 a S1400. Ladislav na dvoch Citroenoch Saxo VTS. Dvoch preto, lebo preteky v Lanškroune znamenali koniec pre jeho zelené Saxo, ktoré nahradilo červené. Syn Petr súťažil na Suzuki Swift GTI. V skupine S, kde sú auta s obmedzenými úpravami, sa výraznejšie presadil aj ďalší člen teamu Roland Sikhart. Vo svojej druhej a prvej kompletne odjazdenej sezóne, obsadil štvrté miesto v silnej triede S1600. Na toto umiestnenie sa prebojoval na Suzuki Swift Sport. V triede E1 1600 štartoval Miki Čambal na Citroene Saxo VTS. V Slovenskej Trofeji, do ktorej sa započítavajú výsledky všetkých Slovenských jazdcov štartujúcich v KWBT obsadil druhé miesto.

Seriálu TDC sme sa venovali skôr okrajovo. Pezinskú Babu si všaj nenechali ujsť L. Ázsoth, R. Sikhart, Martin Šabík a M. Čambal. Posledne menovaný si vyskúšal aj preteky na Dobšinskom kopci a ešte raz na P. Babe. Účasť na troch pretekoch zo šiestich stačila na druhé miesto v kat. E1 1600.

Ďalšou zástavkou bol desaťdielny seriál AutoSlalom. Účasť na dvoch slalomoch a najmä skvelé absolútne druhé miesto v Trebaticiach vyniesli Martina Šabíka s Fordom Focus ST170 na desiate miesto v absolútnom poradí. M.Čambal absolvoval 7 pretekov. Absolútne prvé miesto v triede do 1600cm3 a celkové 3. miesto vyjazdil na Citroene Saxo VTS.

Le Series, je seriál okruhových vytrvalostných pretekov. Náš team pretekal na dvoch podujatiach v Moste. Na prvej šesťhodinovke sme obsadili druhé miesto. Tretie miesto sme obsadili na druhej šesťhodinovke opäť v Moste. Absencia na Brnenskej dvanásťhodinovke nás stála tretie miesto v divízii 1 a 2, v ktorej sú autá s objemom motora do 2000cm3. Celkové štvrté miesto v tejto kategórii nás teší najmä preto, lebo sme preteky absolvovali na Suzuki Swift Sport s objemom 1600cm3.

V závere by sme radi poďakovali partnerom teamu.