LMBC Jankov Vŕšok 22. - 23. máj 2010

LMBC Jankov Vŕšok 22. - 23. máj 2010

K hotelu na Jankovom Vŕšku vedie 3700 metrov dlhá trať pretekov do vrchu, ktorá patrí k ozdobám kopčiarskych seriálov. Možnosť pretekať na tejto krásnej trati využilo aj cca 90 pretekárov LM BERG CUPu. K tradičným teamom, zúčastňujúcim sa tohto seriálu, patrí aj Bratislavský CAR ZONE RACING TEAM. Na kopec sme sa všetci tešili a poctivo pripravovali. Ale občas veci nevychádzajú podľa predstáv a aj my sme sa o tom presvedčili.

Najlepšie obstál už tradičný matador seriálu, Ladislav Ázsoth. Jeho Citroen Saxo VTS fungoval bez väčších problémov a podobne na tom bol aj jazdec. V triede S1-1600 vyjazdil dve druhé miesta. Na víťazného Zimáka to nestačilo a na tretieho Piekarza mal dostatočnú rezervu. Zaujímavosťou tejto triedy je fakt, že prví traja jazdci tejto triedy využívajú vozy Citroen. 

Druhým jazdcom teamu, ktorý sa postavil na štart sobotných pretekov bol Roland Sikhart. V jeho Suzuki Swift sa menil motor a Roland sa presvedčil, že nie všetky detaily sa stihli doladiť k úplnej spokojnosti. Technika nefungovala ideálne a piate miesto bolo maximom, ktoré sa dalo zajazdiť. Roland sa rozhodol techniku v nedeľu netrápiť a neštartoval. 

 

 

Tretím jazdcom teamu na Jankovom Vŕšku bol Miki Čambal. Aj v tomto prípade vystupuje štrajkujúca technika. Napriek veľkej snahe mechanikov sa až v piatok v noci podarilo nájsť konštrukčné chyby na brzdovom systéme. Kompletná výmena predných bŕzd a brzdového rozvodu priniesla želaný výsledok a auto začalo brzdiť. V sobotu sme brzdy rýchlo zabehli a v nedeľu sme sa postavili na štart.

Premiéra nového auta dopadla pomerne dobre. Auto vydržalo svoje prvé ostré kilometre na závodnej trati, časy sa každou jazdou zlepšovali. Miernym škrtom bolo zrušenie druhej ostrej nedeľnej jazdy kvôli silnému dažďu a naplaveniu nečistôt na trať. SAXO získalo premiérové poháre za druhé miesto v rámci KWBT a za prvé miesto v rámci Slovenskej trofete IHA v triede E1-1600.

Trojtýždňovú prestávku využijeme na testovanie a doladenie drobností na autách a týmto by sme radi pozvali našich priaznivcov na Pezinskú Babu, kde v termíne 11. - 12. júna 2010 pokračuje LMBC svojím ďalším podujatím.