Le Most II 2009 6hours

Le Most II 2009 6hours

Technický okruh v Moste bol miestom tretieho tohtoročného stretnutia posádok jazdiacich seriál vytrvalostných pretekov na okruhoch.

Prvé podujatie bolo v Brne, druhé a tretie v Moste a záverečné 12 hodinové preteky budú opäť na Brnenskom autodrome.

Piateho augusta sme sa prebudili do teplého rána a teplo nás sprevádzalo počas celého dňa. Večer pred pretekmi sme trávili opravou našej techniky. Suzuki Swift dostalo nové chladiče oleja a prevodovky, ktoré mali práve na okruhu počas šiestich hodín uľahčiť chladenie olejov. Práve olej nám spôsobil vrásky na čele, lebo ten v prevodovke vadil diferenciálu, ktorý odmietal pracovať. Dlhé telefonáty a náročná nočná jazda z Bratislavy do Mostu náš problém vyriešili. Vyskúšaný olej priniesol zástupca CAR POINTu, novej racingovej predajne v Bratislave. Ráno sme olej vymenili a Swift tak mohol bezproblémovo absolvovať celých 6 náročných hodín na okruhu.

Car Zone Racing Team štartoval v osvedčenej zostave. Zolo Szikhart a Miki Borovský sa postarali o auto, tankovanie a neskutočne rýchle výmeny opotrebovaných pneumatík a brzdových segmentov. Tradiční jazdci Roland Sikhart a Miki Čambal, mali v tretej 6 hodinovke nového tretieho spolujazdca. Prvým bol Braňo Bučko, druhým Láďo Ázsoth a Peťo Považan bol tým tretím. Peťo, podobne ako obaja jeho predchodcovia, nesklamal. Jazdil vyrovnané časy, auto priviezol k povinným výmenám vždy celé a nepoškodené. Práve výmeny nás pripravili o lepšie umiestnenie. Veľké teplo nám znepríjemňovalo pobyt v aute a namiesto dohodnutých výmen po odjazdenej 1,5 hodine, sme intervaly skrátili na polovicu. Mimoriadne vyčerpanie prichádzalo skôr ako sme čakali a naťahovať pobyt za volantom by bolo hazardom nie len pre nás, ale mohli by sme ohroziť aj kolegov na trati.

Naša kategória I pre autá s objemom do 1600cm3 bola opäť zlúčená s autami do objemu 2000cm3. Nám sa aj po druhýkrát tento rok podarilo tento handicap eliminovať vyrovnanou jazdou a bezporuchovým priebehom. Po jarnom druhom mieste sme si mierne pohoršili, ale aj tretie miesto je pre nás veľkým úspechom.

V priebežnom poradí Majstrovstiev ALS 2009 sme v divízii I+II na výbornom treťom mieste, aj napriek neúčasti na prvom preteku sezóny v Brne.

Posledný októbrový deň na Brnenskom autodrome rozhodne o konečnom poradí. Výdrž techniky a fyzickú pripravenosť jazdcov preverí 12hodinovka.